2. seminar

Kdaj: kongres v obliki dveh seminarjev 18. in 25. februarja (oboje četrtek in začetek ob 19. uri) 

Prijave na: http://probiotics.si/Dogodki.aspx?evt=14 

Nastopajo: prof. dr. Rok Orel, dr. med., znan. svet, prof. dr. Matjaž Homan, dr. med., doc. dr. Evgen Benedik, dipl. ing. živil. tehnol., asist. dr. Jernej Brecelj, dr. med., Tina Kamhi Trop, dr. med., Borče Micev, dr. med. (psihiater) 

 

Po velikem uspehu decembrskega »Skoraj vse o kroničnih vnetnih črevesnih boleznih…« je na sporedu nov izdelek naše produkcije iz niza »Skoraj vse«. Tokrat o funkcionalnih gastrointestinalnih motnjah. 

Kot vedno bomo silno pragmatični, se pravi oboroženi z novimi doktrinami, znanstvenimi dognanji in praktičnimi nasveti. Pameten človek bi rekel: »Zakaj bi se  sam prebijal čez vse, če so to naredili drugi in lahko v dveh večerih dobim najbolj praktično uporaben povzetek«. Kongres bo potekal v obliki moderiranih in slikovno opremljenih odgovorov na sistematično zastavljena vprašanja. Vpraševali boste lahko seveda tudi vi. 

 

Takole je zgledala kreativna zasnova programa

 

Ravno prav teorije za prakso: Kaj moremo vedeti o etiologiji, naravnem poteku in prognozi funkcionalnih prebavnih motenj in znati povedati bolniku in staršem, da bomo imeli mir pred njimi? 

Vse poti vodijo v Rim: Ali so rimski kriteriji uporabni v praksi? 

Bruhajo kot vidre: o regururgitaciji dojenčkov, ruminaciji, funkcionalni slabosti in bruhanju, cikličnem bruhanju in podobnih rečeh 

Boli, boli trebuh: o kolikah, dispepsiji, abdominalni migreni in neopredeljenih trebušnih bolečinah 

Ko piska driska: funkcionalne driske, ki niso zmeraj funkcionalne 

Ko nas draži črevo: skoraj vse o sindromu razdražlivega črevesa 

Nič niso naredili, a vendar so zaprti: o kroničnem zaprtju pa še malenkost o disheziji in rektoanalni disinergiji 

 

Takole je zgledal program za ljudi, ki potrebujejo v življenju red (vodstva multinacionalk, zdravljeni konstipiranci itd.): 

 

Definicija in mehanizmi nastanka funkcionalnih gastrointestinalnih motenj. Rok Orel, Borče Micev  

Funkcionalne motnje, kjer je vodilni simptom bruhanje –regurgitacije dojenčka, funkcionalna slabost in bruhanje, sindrom cikličnega bruhanja. Jernej Brecelj 

Vloga prehranskih alergij pri funkcionalnih motnjah pri dojenčkih. Jernej Brecelj 

Funkcionalne gastrointestinalne motnje, kjer je vodilni simptom bolečina v trebuhu – kolike dojenčka, funkcionalna dispepsija, abdominalna migrena in centralno mediirana trebušna bolečina. Matjaž Homan, Borče Micev 

Črevesna mikrobiota, črevo in možgani. Postinfekcijski sindrom razdražljivega črevesa in antibiotiki kot dejavnik tveganja za pojav funkcionalnih motenj. Rok Orel 

Sindrom razdražljivega črevesa. Tina Kamhi, Matjaž Homan 

Vloga prehrane pri nastanku in zdravljenju funkcionalnih gastrointestinalnih motenj. Evgen Benedik 

Funkcionalno zaprtje in druge motnje defekacije. Rok Orel, Tina Kamhi 

 

Ker pa poskušamo biti hkrati kreativni in sistematični, lahko v resnici pričakujete nekaj vmes.  

 

Prijava in ogled so seveda brezplačni.  

Prijavite se lahko na naši spletni strani: 

http://probiotics.si/Dogodki.aspx?evt=14 

 

Pozor! Glejte, da se prijavite na pravi kongres, ker bo v marcu potekal še bratski kongres o funkcionalnih gastrointestinalnih motnjah pri odraslih. Če želite, si lahko ogledate seveda tudi tega, čeprav je v prvi vrsti namenjen družinskim zdravnikom, gastroenterologom in farmacevtom. 

 

Se gledamo! 

 

Prof. dr. Rok Orel, dr. med., znan. svet. 

Navidezni direktor spletne seminarne 

 

P.S. 

Glede na to, da se številni gledalci naših izobraževanj udeležujete redno, smo se odločili, da jih bomo za njihovo zvestobo nagradili. Zato smo začeli podeljevati točke zvestobe. Za vsak seminar dobite 2, za cel kongres 4. Za dosti zbranih točk bomo ob koncu leta podelili tudi nagrade, ki pa naj zaenkrat ostanejo še skrivnost.  

 

Scheduled Arhiv dogodkov